TIRAMISU

 `Nieraz jeszcze zwie­dzie cię słodycz je­go słów, wy­powiada­nych z taką lek­kością, wo­bec których uf­na jes­teś jak dziecko. `
_______________________________________________________________________________________
Składniki:
100 ml espresso albo mocnej kawy rozpuszczalnej
2 łyżki likieru kawowego
4 biszkopty (wąskie biszkoptowe paluszki)
250 g mascarpone
2 jajka
2 łyżki miodu
kakao

Zaparz espresso, wlej do żaroodpornego dzbanka wraz z likierem kawowym i odstaw do ostygnięcia. Połam każdy biszkopt na 4 kawałki i wrzuć do kieliszków, a następnie zalej je kawą. Delikatnie je ugnieć, żeby dobrze nasiąkły. Ubij białka na sztywną pianę i odstaw na chwilę. Z żółtek zrób kogel-mogel dodaj miód i serek mascarpone. Zamiast miodu można dodać cukier ja wolę jednak łagodną słodycz miodu. Po dobrym wymieszaniu masy wmieszaj pianę z białek po jednej trzeciej i nałóż serową masę na nasączone kawą biszkopty. Odstaw deser do lodówki przynajmniej na 20 minut do 24 godzin, a przed samym podaniem oprósz je kakao.
$11.99 on May 29th, starting at 1:00AM(GMT), 24 hours only.
You will save 57%.
http://www.romwe.com/gdj--romwe-boho-paisley-pattern-romper-p-83045.html

PARADISE

`W ziarnku piasku ujrzeć świat cały. Całe niebo - w kwiatku koniczyny. Nieskończoność zmieścić w dłoni małej. Wieczność poznać w ciągu godziny.`
___________________________________________________________________________________
 `To see the world in grain of sand and the sky in beautiful flower. To close infinity in the palm of your hand and eternity in hour.`
kurtka-PERSUNMALL | spodnie-ROMWE | buty-BERSHKA | naszyjnik-RINGSANDTINGS

BLACK DRESS

`Nie ma nic okropniejszego niż wyobraźnia bez smaku`
 ______________________________
 `There is nothing more horrible than imagination without taste`
sukienka-EBAY | buty-BERSHKA

RIVER DON DYCE

`Ciesz się chwilą w ten sposób, aby nie popsuć przyszłych`
_________________________________________
` Enjoy present pleasures in such a way as not to injure future ones` 

Każdy ma takie dni, że musi się oderwać od wszystkiego. Wyciszyć się, zapomnieć na chwile o rzeczach ważnych i mniej ważnych i się zrelaksować. Ja taki dzień miałam wczoraj,  nie miałam ochoty wybierać się na Bóg wie jakie zdjęcia, nie miałam ochoty jeździć po sklepach ani nie wiadomo co robić. Znalazłam nowe miejsce w Aberdeen w którym jeszcze nie byłam. Spędziłam tam miłe kilka godzin i udało mi się chociaż na chwilę oderwać od rzeczywistości. Pola, łąki, lasy, rzeki, morza, jeziora, kwiaty, owady... to wszystko bardzo dobrze na mnie działa i pomaga zregenerować siły do działania. Mogłabym tak spędzać każdy piękny dzień. Tego dnia nie brałam nawet aparatu do ręki, ale mimo tego zdjęcia jakies powstały dlatego postanowiłam Wam je tu pokazać. Tego dnia nad stylizacją nawet nie myślałam, ubrałam to co miałam pod ręką - chyba nawet nie miałam do tego głowy. Wyszło co wyszło :D Mam nadzieję, że zdjęcia Wam się spodobają.
 spodnie-CHICNOVA | buty-JDSPORTS | bezrękawnik-LEECOPPER | bluza-PERSUNMALL
 http://www.romwe.com/esu--romwe-dior-roses-print-tshirt-p-83516.html
start --> 22 maja tylko 9,99$

MUS CZEKOLADOWY Z POMARAŃCZĄ

 Nie śmiej się z człowieka, który cie­szy się z cze­goś jak dziec­ko z cu­kier­ka. Być może nie poz­nał on jeszcze og­ro­mu słodkości!  
_________________________________________________________________________________________
Składniki:
150 g gorzkiej czekolady
175 g mleka skondensowanego
szczypta soli
500 ml śmietany kremówki
2 łyżki likieru pomarańczowego
2 łyżki soku z pomarańczy
skórka z pomarańczy

Czekoladę stop nad garnkiem z parującym wrzątkiem. Kiedy czekolada będzie stopiona odstaw aby trochę przestygła. Wlej do miski mleko skondensowane i 250 ml śmietany kremówki, dodaj sól i ubij aż zgęstnieje. Wmieszaj jedną trzecią mleczno-śmietankowej masy do przestudzonej czekolady. Można to zrobić brutalnie. Następnie powoli w 2-3 porcjach dodaj lżejszą już masę czekoladową do pozostałej bitej śmietany ze skondensowanym mlekiem. Delikatnie wmieszaj likier pomarańczowy a później sok z pomarańczy. Napełnij szklanki o pojemności 150 ml, ale zostaw trochę miejsca. Wstaw do lodówki na godzinę aby zgęstniało. Można jednak podawać od razu po zrobieniu. Przed samym podaniem nałóż równe porcje bitej śmietany. Posyp skórką z pomarańczy.

BLACK ANGEL

`Easier said than done`
______________
`Łatwiej powiedzieć niż zrobić`
bluzka-DRESSVENUS | spodenki-OASAP | naszyjnik-RINGSANDTINGS | torebka-PRIMARK | buty-NEWLOOK
http://instagram.com/angelikamartko
26 27